Građevinska akustika

Pioniri u ispitivanju i merenju buke i njenog prodiranja u unutrašnji prostor

Oblast građevinske akustike se bavi prostiranjem zvuka između prostorija i obično se vezuje za određeni neželjeni zvuk čiji bi se intenzitet želeo smanjiti – drugim rečima, merenje buke i njenog prodiranja u unutrašnji prostor.

Retko kada možemo da utičemo na izvore buke u vidu smanjivanja njihovog delovanja. Tu su saobraćaj, ostali stanovnici naše stambene zgrade ili industrijski pogoni čija zvučna emotovanja prodiru u naš prostor i utiču na nas i naše aktivnosti. 

Ono što mi možemo da uradimo za Vas jeste da ispitivanjem zvučne izolacije utvrdimo i predložimo načine za njeno poboljšanje u cilju smanjenja neželjene buke u Vašem domu ili poslovnom prostoru.

 

Naše usluge u oblasti građevinske akustike

Stručni tim Zaštite Beograd izlazi na teren i vrši ispitivanja:

  •       Građevinskih pregrada
  •       Međuspratnih konstrukcija
  •       Pregradnih zidova (trajnih i montažnih)
  •       Fasada

Zvuk se prenosi iz prostorije u prostoriju i ukoliko zvučna izolacija ne zadovoljava određene regulative, zvuk koji do nas dopire može se percipirati kao neželjena buka. Utvrđeni princip se sastoji od merenja nivoa zvuka u prostoriji izvora, kao i u onoj koja zvuk prima. Upravo ta građevinska pregrada (zid ili međuspratna konstrukcija) koja ih razdvaja je naš predmet ispitivanja. Preciznim kalkulacijama koje izuzimaju pozadinsku buku, naš tim dolazi do rezultata koje Vam daje na uvid i dalje razmatranje. Po Vašem zahtevu, vršimo i ispitivanje reverberacije prostorija koje u određenim slučajevima znatno utiču na dobijene rezultate.

Na sličan način dolazimo i do podataka o ispitivanju zvučne izolacije fasade, sa tom razlikom što je izvor buke ovoga puta otvoreni prostor. Ovakav vid merenja zahteva najsavremeniju opremu, a to je upravo ono što naša ponuda sadrži – merne analizatore renomirane firme Brüel & Kjær koja već godinama važi za jednog od najpouzdanijih i najkvalitetnjih proizvođača merne opreme za zvuk. Najsavremenijom tehnikom ispitivanja vazdušnim zvukom i zvukom udara dokazano dolazimo do najtačnijih saznanja.

 

U službi Vaše bezbednosti i zdravlja – Zaštita Beograd

Kao i do sada, računajte na naše dugogodišnje iskustvo i kredibilitet. Naš tim okuplja najbolje stručnjake iz svojih oblasti koji svojim radom i posvećenošću grade i reputaciju našeg preduzeća.Pozovite nas još danas ili nam pišite putem mejla, i očekujte brz i efikasan odgovor.

Građevinska akustika

Vaša pitanja naši odgovori

Dugogodišnjim iskustvom rada sa klijentima iz najrazličitijih oblasti i industrija, stekli smo bazu znanja o najčeščim pitanjima naših klijenata i ove oblasti.