Oprema pod pritiskom

Pregledom Vaše opreme doprinosimo njenom očuvanju i dužem veku trajanja

Pre upotrebe nove opreme ili one koja je pretrpela određene modifikacije, vrlo je bitno proveriti njenu ispravnost i bezbednost. Zaštita Beograd je akreditovano preduzeće za vršenje kompletne provere opreme pod pritiskom, a ispitivanje sprovodimo prema standardu SRPS EN 13445-5:2015, Posude pod pritiskom koje nisu izložene plamenu – Deo 5: kontrolisanje i ispitivanje.

Postupak provere opreme pod pritiskom sprovodi tim licenciranih stručnjaka

Velika stručnost i dugogodišnje iskustvo našeg tima u oblasti zaštite na radu garantuje klijentima potpuno pouzdane i precizne podatke na osnovu kojih dobijate jasnu sliku o stanju opreme koju posedejete.

Za sve konsultacije i sugestije možete se obratiti našem timu na terenu u svakom trenutku.

Nakon određivanja ispitnog pritiska sam postupak se sprovodi na sledeći način:

  • svi otvori na opremi pod pritiskom se zatvore, osim otvora za priključak manometara, creva pumpe i otvora za odvazdušenje
  • oprema pod pritiskom se napuni ispitnim sredstvom (vodom)
  • proveri se da nema zaostalog vazduha
  • otvor za odvazdušenje se zatvori
  • na opremi pod pritiskom se postave manometri (ispitni i kontrolni)
  • na opremu pod pritiskom se priključi crevo pumpe iz kog se prethodno istisne vazduh
  • pumpom (ručnom ili pumpom visokog pritiska) se postepeno povećava pritisak na vrednost od oko 50% od ispitnog pritisk, a a zatim se povećava u fazama od oko 10%  do potrebne vrednosti ispitnog pritiska
  • potreban ispitni pritisak održava se ne manje od 30 minuta

Zaštita Beograd vrši redovni pregledi Vaše opreme pod pritiskom

U zavisnosti od pravilnika i potrebe, vršimo redovne periodične preglede Vaše opreme što doprinosi njenom očuvanju i dužem veku trajanja. Uz ispitivanja pod pritiskom, vršimo spoljašnju i unutrašnju inspekciju opreme, a možete nas i kontaktirati radi provere nove opreme koja tek treba da bude puštena u rad. Za više informacija, pozovite nas još danas, a mi ćemo se vrlo rado konsultovati sa Vama u bilo kojoj oblasti zaštite na radu.

Oprema pod pritiskom

Vaša pitanja naši odgovori

Dugogodišnjim iskustvom rada sa klijentima iz najrazličitijih oblasti i industrija, stekli smo bazu znanja o najčeščim pitanjima naših klijenata i ove oblasti.